Potrebno je: 350 g mariniranih pečuraka, 1 glavica crnog luka, 250 g pelata paradajza, 1/4 celera, 1 šargarepa, 1 dl crnog vina, 1 crvena paprika, 1,5 dl supe od povrća, prstohvat belog luka u prahu, 1 kašičica šećera, ulje, mešavina začina.
Priprema: crni luk i papriku očistiti i iseći na kockice, a šargarepu i celer izrendati na krupno rende. Pelat paradajz samleti u blenderu. Na malo ulja propržiti crni luk a potom dodati šargarepu, celer i papriku, te i njih kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem dodajući vodu po potrebi. Kada je povrće napola dinstano dodati prethodno oprane i oceđene marinirane pečurke, pelat paradajz, crno vino, šećer i beli luk. Zatim naliti supom od povrća i začiniti po ukusu. Poklopiti i kuvati dok povrće potpuno ne omekša, a čorba dobije željenu gustinu.