Sastojci : 1 pakovanje (1 kašika) suvog kvasca , 1 jaje , 1/4 šolje mleka , 1/4 šolje tople vode (45C) , 1/4 šolje biljnog ulja , 1 1/2 šolja integralnog brašna , 1/3 šolje šećera (ekvivalentna zamena za šećer) , 1 šolje namenskog brašna , 1 kašičica mlevenog kardamoma (kao zamena može đumbir) , 1/4 šolje belog suvog grožđa , 1/4 kašičica soli , 1/4 šolje seckanih oraha
Priprema : Rastvorite kvasac u toploj vodi. U posebnoj činiji umutite jaje, dodajte mleko, ulje, kardamom, šećer, so i dobro promešajte. Dodajte rastopljen kvasac, brašno, suvo grožđe i orahe. Dobro umesite. Dodajte brašna da dobijete mekano testo. Istresite testo na nabrašnjenu površinu i dobro ga umesite. Oblikujte jufku, stavite u namašćen okrugli pleh prečnika 20 cm, pokrijte krpom i ostavite na toplom mestu da se diže dok se masa ne udvostruči, oko 1 sat. Pecite u zagrejanoj pećnici na 200 C 35 do 40 minuta, ili dok ne porumeni.