Potrebno je: 250 g junećeg mesa od buta, 1 glavica crnog luka, 100 g bele rotkve, 1/4 korena celera, 1 šargarepa, 1 dl pavlake, 1 žumance, rendana kora od jednog limuna, 2 ravne kašike gustina, mešavina začina, biber, ulje.
Priprema: juneće meso iseći na manje kocke. Crni luk takođe iseći na kocke. Belu rotkvu, šargarepu i celer izrendati na krupno rende. na malo ulja propržiti luk, dodati rotkvu, celer i šargarepu i njih kratko propržiti. Potom dodati meso i pržiti dok ne promeni boju. Nastaviti sa dinstanjem dolivajući vodu po potrebi dok povrće i meso napola ne omekšaju. Zatim naliti vodom, dodati začine po ukusu i ostaviti da svi sastojci omekšaju. Pred kraj dodati mešavinu gustina sa malo vode pa kuvati dok se ne zgusne. U gotovu čorbu dodati rendanu koru limuna, mešavinu pavlake i žumanca te promešati.