Sastojci : 1 kašičica putera ili margarina , 1 velika glavica crnog luka, seckana , 1 čeno belog luka, zdrobljeno , 1 kašika brašna , 3-1/2 šolje pileće supe, skoro neslane , 1 veliki russet krompir, oljušten i isečen na kockice od 1cm , 1 šolja seckane barene piletine , 1/2 šolje seckanog svežeg bosiljka , 1/2 šolje rendanog žutog sira (jarlsberg)
Priprema : U šerpi ugrejte puter i dodajte crni i beli luk. Pržite na srednjoj temperaturi povremeno mešajući, dok luk ne postane staklast (oko 10 minuta). Umešajte brašno, pa postepeno dodajte supu, pojačajte temperaturu i ostavite da provri.
Dodajte krompir, poklopite i na tihoj temperaturi kuvajte dok krompir ne smekša, 15 do 20 minuta. Zatim dodajte piletinu, poklopite i kuvajte dok se piletina ne ugreje, oko minut-dva. Umešajte bosiljak na kraju i pri služenju stavite sir kao dodatak.